Onze geschiedenis

SINDS 1971 CREËERT PRP TECHNOLOGIES OPLOSSINGEN MET BIOSIMULERENDE MIDDELEN VOOR DE AGRO-ECOLOGIE

In de jaren 60 legde de agronoom Roland Pigeon de empirische basis van een methode voor het stimuleren van microbiologische processen door het gebruik van specifieke minerale zouten.

In 1971 werd het bedrijf PRP opgericht om op zijn werk voort te bouwen ten gunste van de landbouwproductie. Destijds waren biostimulerende middelen niet bekend en niet erkend. Maar al te gemakkelijk werden deze producten die buiten het ‘normale’ vielen, beschouwd als  ‘kwakzalversmiddeltjes’.

PRP volhardde echter en spande zich in om zijn technische referenties te laten consolideren door wetenschappelijke samenwerking.De PRP-teams bleven het concept van de bodem als hefboom voor een kwantitatieve, kwalitatieve en duurzame ontwikkeling van de landbouwproductie verder verspreiden, onder andere door het bodemprofiel bekend te maken bij vele tienduizenden telers.

Annonce-biostimulants-45-ans-1Annonce-biostimulants-45-ans-2

Ondertussen is het kleine Bretoense bedrijf een internationale onderneming geworden. PRP is aanwezig in 10 Europese landen. In 2008 werd PRP omgedoopt tot PRP Technologies. Het beschikt over 7 internationale octrooien en 2 erkenningen door het Franse ANSES (Franse agentschap voor voedsel, milieu en veiligheid en gezondheid op het werk). En het bedrijf blijft innoveren!

 

PRP TECHNOLOGIES VANDAAG IN ENKELE CIJFERS

PRP Technologies Chiffres clés 1PRP Technologies Chiffres clés 2